Selecteer uw locale website
International English Australia Canada China Czech Denmark Deutschland España France Italia Lietuva Nederlands Portugal Russia Sweden United Kingdom United States
Alternate Text

Nieuws

Productlancering: Solus Curve larynxmasker

De Solus™ Curve is gelanceerd - Een larynxmasker met een voorgevormde luchtweg tube.
 
Met alle voordelen van de Solus™ standaard, is de Curve een uitstekende optie voor clinici die liever een device hebben met een anatomische kromming. De Solus Curve is een extra optie in ons uitgebreide assortiment van luchtwegmanagement devices.
 
Zoals bij al onze larynxmaskers, is de Solus Curve single use, latexvrij en wordt steriel geleverd.
 
De Curve is verkrijgbaar in drie volwassen maten.

VariFit™ NPPV masker - Productlancering

Met trots kondigen wij de lancering aan van Intersurgical VariFit™ NPPV maskers.
VariFit is een single use NPPV masker voor gebruik in ziekenhuizen, met een cuff met AIRºgel® technologie voor een verbeterd patiëntcomfort. De VariFit range omvat drie soorten maskers om aan de ventilatiebehoeftes van de patiënt te voldoen. De maskers hebben een kleurgecodeerd hoekstuk voor gemakkelijke selectie. Ze zijn ontwikkeld voor gebruik bij één patiënt gedurende maximaal zeven dagen en zijn verkrijgbaar in drie maten: small, medium en large.
 
VariFit NPPV Maskers vormen een aanvulling op onze bestaande patiënten-interfaces. Download de informatiesheet voor volledige details of ga naar de productpagina om een aanvraag te doen.
 
AIRgel® is een gedeponeerd handelsmerk van Sleepnet Corporation.

TrachSeal™ gesloten uitzuigsysteem – range uitbreiding

Wij hebben inmiddels de range van TrachSeal™ gesloten uitzuigsystemen uitgebreid met saline ampullen (NaCl), beschikbaar per individuele verpakkingen of als onderdeel van een set.

De 72-uurs systemen beschikken over een gesloten uitzuigsysteem verpakt met een eerste voorziening van tien saline ampullen (NaCl). Bij de 24-uurs systemen zitten geen ampullen verpakt.

Bekijkt u hier de productcodes van de range uitbreiding.

Nieuwe verneveltherapie video

Wij zijn verheugd u te kunnen meedelen dat er nu ook een nieuwe verneveltherapie video beschikbaar is.

De video is een hulpmiddel om meer begrip te krijgen van verneveltherapie. Onze Cirrus™2 en Hot Top™2 opties worden hierin getoond en er wordt gekeken naar prestatiebepalende factoren van vernevelen, toedieningssystemen en waar zij worden gebruikt.

Deze twee getoonde producten zitten binnen onze grotere selectie van vernevelaars en zijn verkrijgbaar als onderdeel van onze Eco range producten - speciaal ontworpen voor een vermindering van de milieubelasting. Bekijk ons complete assortiment van vernevelaars online.

Nieuwe zuurstoftherapie training video

Hierbij kunnen wij u melden dat er nu een nieuwe Zuurstoftherapie training video beschikbaar is.

Met nieuwe updates en producten, waaronder de Intersurgical EcoLite™-range van zuurstofmaskers, zuurstofbrillen en Venturi's. Het doel van de video is om uit te leggen hoe apparaten voor zuurstoftherapie werken en wanneer en hoe ze worden gebruikt.

De video is een handige educatieve tool voor het begrijpen van zuurstoftherapie.

Nieuwe flowregelaar voorkomt verwisseling tussen zuurstof en perslucht

Intersurgical heeft de oplossing om het verwisselen van zuurstof met perslucht te voorkomen en daarmee het aantal VIM meldingen te reduceren!
Er zijn in Nederland vele VIM (Veilig Incident Melden) meldingen. Een melding die vaak voorkomt is het omwisselen van zuurstof met perslucht. Een patiënt die zuurstof nodig heeft krijgt perslucht toegediend, waardoor de saturatie daalt, met alle gevolgen van dien voor de patiënt.

Intersurgical heeft nu samen met de firma Entermed een oplossing om dit probleem tegen te gaan. Entermed heeft een flowregelaar op de markt gebracht waarop alleen slangen met een schroefdraadconnectie van Intersurgical aangesloten kunnen worden. Op deze regelaars kan geen standaard zuurstofslang worden aangesloten voor bijvoorbeeld een zuurstofbril of zuurstofmasker. Er kan dus alleen de speciale slang voor verneveling op aangesloten worden. Door deze oplossing kan er dus nooit meer perslucht aan de patiënt gegeven worden wanneer de patiënt zuurstof nodig heeft.
 
Deze oplossing is uitgebreid in het Universitair Medisch Centrum Groningen getest. Over deze test is door dhr. Jan Bos, stafmedewerker van het UMCG, dit artikel geschreven.

Intersurgical introduceert TrachSeal™ gesloten uitzuigsystemen

Het uitzuigen van de artificiële luchtweg bij beademde intensive care patiënten is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse patiëntenzorg.
Luchtweg devices zoals een endotracheale tube of tracheacanule omzeilen de natuurlijke tracheale wand en diens reinigingsmechanisme. Het doel van uitzuigen is om de vrije luchtweg van de patiënt te handhaven door pulmonale secretie te verwijderen. Zo wordt een effectieve ventilatie en zuurstofvoorziening bevorderd.
 
De introductie van de TrachSeal™ gesloten uitzuigsystemen bestaat uit een eerste serie van 16 producten voor volwassenen, die in de toekomst zal worden uitgebreid.
 
TrachSeal™ is beschikbaar in twee varianten; voor 24 uur en 72 uur gebruik.
Het enige verschil tussen de variant voor de endotracheale tube en de variant voor de tracheacanule is de lengte van de uitzuigcatheter. De lengte van de uitzuigcatheter voor de endotracheale tube is 54 cm, terwijl de lengte van de uitzuigcatheter voor de tracheacanule 30,5 cm is.
 
Het enige verschil tussen 24 uur en 72 uur varianten is de toevoeging van een irrigatie kamer en een afsluitmechanisme aan het proximale uiteinde van het gesloten uitzuigsysteem van het 72 uur systeem. Alle andere onderdelen zijn identiek. Het gebruik van een 24 uur of 72 uur systeem is strikt een gebruikersvoorkeur. 24 Uur opties worden vaak gebruikt wanneer een langer verblijf op de IC niet in de verwachting ligt.
 

Nieuw! Pulmo-Protect™ longfunctie filter

We zijn verheugd om de lancering van de Pulmo-Protect™ longfunctie filters aan te kunnen kondigen.
Dit is een belangrijke aanvulling op het bestaande portfolio van filtratieproducten. Het versterkt het commitment van Intersurgical om de kans op kruisbesmetting tijdens medische procedures te verlagen.

Er worden geforceerde in- en uitademingen gedaan om de longfunctie van de patiënt te beoordelen. Deze beoordeling helpt bij het diagnosticeren van de omvang van een ziekteproces in de long(en) van de patiënt, als een pre- en postoperatieve evaluatie, bij het stoppen met roken en bij ergotherapie.

De Pulmo-Protect™ filter combineert een lage weerstand met een hoge bacterie en virus retentie. Het filter is speciaal ontworpen ter bescherming van de patiënt en de apparatuur tijdens longfunctie onderzoeken. Het omvat de volgende voordelen:

• Bescherming voor longfunctie testapparatuur.
• Microbiologische filtratie effectiviteit is onafhankelijk getest en gevalideerd om >99,99% bescherming te verschaffen.
• Hoge filtratie efficiëntie vermindert het risico van besmetting tussen patiënten.
• Lage weerstand garandeert doeltreffendheid van resultaten en voldoet aan ATS/ERS aanbevelingen.
• Laag functioneel volume.
• Flexibel, comfortabel, disposable mondstuk dat helpt met patiëntcompliantie en de doeltreffendheid van de test verbetert.
• Comfortabele 'single patient' neusclip die besmetting door patiënt-patiënt contact voorkomt.
• Een serie van kleurgecodeerde longfunctiefilters, waarbij elke kleur compatibel is met andere longfunctie apparaten. De filters zijn afzonderlijk verkrijgbaar of als een volledige longfunctie test set.


Ga naar de productpagina voor meer informatie.

De nieuwe larynxmasker video

Bekijk onze nieuwe video over de belangrijkste functies en voordelen van ons uitgebreide aanbod van single use larynxmaskers.

De range omvat de Solus™ standaard, de gewapende Solus™ Flexibele, de zachtere Solus™ Satin en siliconen Supra™ opties.

Alle Intersurgical larynxmaskers zijn voor eenmalig gebruik, latex vrij en worden steriel geleverd, met de volgende kenmerken:
- Materiaal met weinig wrijving - wat de weerstand vermindert bij inbrengen/verwijderen
- Klassieke cuff vorm - voor betrouwbaar en consistent gebruik
- Zichtbare informatie - essentiële informatie is op het product geprint voor een snelle referentie over inbrengen
- Hoge kwaliteit ventiel - zorgt voor continue cuff integriteit

Bekijk de video of ga naar de productpagina voor meer informatie.

De complete oplossing

We zijn blij om onze nieuwe reanimatie en spoedeisende zorg catalogus en initiatief pagina te kunnen introduceren.

Intersurgical biedt een compleet assortiment producten voor gebruik in reanimatie en spoedeisende zorg, zoals mond-op-masker beademing en luchtwegmanagement. Zodat u snel de producten kunt vinden die u nodig hebt, zijn alle relevante producten nu samengevoegd in een aparte Reanimatie en Spoedeisende Hulp sectie op onze website en op een speciale initiatief pagina.

Daarnaast hebben we nu een nieuwe catalogus die dient als leidraad voor alle Intersurgical producten gebruikt in reanimatie en spoedeisende zorg, die kan online bekeken worden of gedownload vanaf onze website. Intersurgical biedt de complete oplossing voor uw reanimatie en spoedeisende hulp.

Events

NAVAt v Symposium

OLV Hospital, Aalst (BE)
30 September 2017

Belgian Pneumology Days 2017

Bergen (Mons) - Mons International Congress Xperience
01 December - 02 December 2017
© Intersurgical Benelux BV, 2017
Vluchtoord 28, 5406 XP, Uden, Nederland
+32 5 245 69 91